1 Ekim 2011 Cumartesi

Cemiyet dersi

Ece Ayhan'a en derin saygılarımla,






Ceza kanununda yazmayan kimi suçları, bırakın mahkemeleri, tarih bile yargılamaz.
Ve bu suçların müştekisi olması gerekenler, oturur kalırlar sanık sandalyesinde.
Çünkü devletin var olmadığı yerlerde ve zamanlarda bile cemiyet, her zaman mevcut ve müddeidir.
Gençlik hayalleriyle hayat planları arasında bir yerlerde kalan belli belirsiz düşünceler hem dava sebebidir, hem de o sanığın ayağında prangadır artık.

Cemiyet dersi, konu 1:
Cemiyet "ol" deyince, olunur.

Başka derslerin örnek öğrencisi  olarak gösterilen kimi gençler bu dersi kaçırırlar. Er geç gelir, dikilir karşılarına cemiyet dersinin bütünlemesi.
Bu mahkemenin hakiminin eti kemiği yoktur, hayatın akışı deyiverirler genelde kendisine.
Genelde geç gelen adalet bu davada fazla oyalanmaz, gelir.
Hüküm genelde bir devlet dairesinde memuriyettir.
Bu nedenle Raif Efendi, o güzel adam, hem kardeşimiz hem mahpus arkadaşımızdır.

Cemiyet dersinde en ön sıraya oturup parmağını hiç indirmeden "öğretmenim, öğretmenim" diye bağıranlardan bir veya birkaçını, şef veya müdür sıfatıyla, dikerler mahkumun başına gardiyan olarak. Şeref listesine girmeyi marifet bilenlerin aptal ve mağrur ifadesi yüzünden hiç gitmeyen bu zevat size kabahatinizin ne olduğunu hatırlatmayı görev bilir.







Not: Zorunlu hizmet işlemlerimi yapmak için gittiğimde, "ya işlemler yetişmezse" kaygısı içinde, kampüste bir bankta oturmuş, atılması 2 gün sürecek bir imzayı beklerken yazdım bunları. Yalnızca iyi bir insan olmaya çalışmanın ve işini yapmanın sağ kalmaya yeteceğini zanneden gençliğimin gecikmiş bir serzenişi olarak da okunabilir. Kendisinden olmayanı yaşatmayan, vahşi ve dev bir hayvana benzeyen cemiyeti idrak etmekte geç kaldım. Bu saatten sonra o benden razı olmaz, ben de ondan razı değilim. O mühim dersi kaçırıp yaltaklanmanın ve mensup olmanın önemini zamanında kavrayamadığından, kamera önlerinde "orası da vatan toprağı" denilen ve kameralar kapanınca "Allah yolumuzu düşürmesin"lerle anılan yerlerde hizmete yollanan ve gittiğinde cemiyet dersinin yıldızlı pekiyili öğrencilerinin yollarının oraya hiç düşmediğini keşfeden, torpilsiz kardeşlerime selam ederim. Yanlış derslere çalışmışız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğendiyseniz paylaşabilirsiniz, maksat söz yayılsın.